3 sätt att tjäna pengar på online

Kan du hantera en dator? Vet du hur man använder Officepaketet? Vet du hur man delar ett inlägg på Facebook? Har du en blogg? Kan du räkna ut summan av 1+1? Om du har svarat ja på någon utav frågorna ovan så har du tillräckligt med kompetens för att kunna starta din egen internetbusiness. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro och driver du redan en blogg så är du inte så långt ifrån att vara där.

Möjligheterna på internet är oändliga och siffrorna som dagligen omsätts genom e-handel och internetmarknadsföring kan få vilken oljeshejk som helst att att gå bananas. I det här inlägget bjuder jag på fem tips för dig som funderar på att börja en ny internetkarriär!

Tjäna pengar genom att blogga

Bloggvärlden är stor och läsarna är många. Även fast konkurrensen är hård så finns det många bloggare som har lyckats tjäna stora summor pengar online på sin blogg. Ordet blogg behöver inte bara innebära korvlår och Starbucks-muggar – det kan vara allt från nischade branschbloggar till bloggar med utbildningsmaterial eller politisk propaganda.

Det viktigaste är inte vilket ämne man väljer, det viktigaste är att man väljer ett ämne med en köpglad målgrupp. När du väljer bransch kan det också vara bra att välja en som har ett bra utbud på annonser. Kika gärna vad de olika affiliatenätverken och annonsörerna har att erbjuda innan du bestämmer dig. En bra idé kan också vara att maila olika företag och fråga om de är intresserade av att annonsera på din blogg.

Så.. vad väntar du på? Sätt igång direkt och börja dela din blogg så mycket och överallt du kan. Har du intressant innehåll som din målgrupp gillar så kommer du ganska så snabbt att känna av – the power of internet – hur dina artiklar sprider sig och att bra innehåll leder till bra trafik.

Sälj dina erfarenheter i form av guider

Väldigt många, jag själv till exempel, gillar att använda internet som ett verktyg för studier. Är det inte helt j*vla fantastiskt att man i våra tider kan Googla på sina funderingar för att få svaret direkt på skärmen?

Kan du tänka dig att man för bara typ 10-år sedan var tvungen att gå till biblioteket och låna en bok för att få svar på sina funderingar? Internet är fritt och tillgängligt för nästan alla i vår värld, och detta skapar inte bara möjligheterna till att hitta information, det skapar också möjligheterna till att dela information.

Så hur kan jag ta nytta av detta? Sälj din kunskap! Kanske är du sjukt bra på att sätta upp WordPress-sajter, kanske kan du någon specialfunktion i Microsoft Word, kanske kan du allt om flugsvamp. Vad vet jag? Oavsett vad just du är proffs på så kan du skriva en PDF-guide om det och tjäna pengar på att sälja den online. Det finns en uppsjö av människor på nätet som kanske är intresserade av att lära sig mer av just det du är bra på, varför inte ta nytta av det?

Bygg bransch-specifika affiliatesajter (SEO)

Ett lite mer långsiktigare, men mycket mer vinstdrivande sätt att tjäna pengar på online är genom att bygga upp sitt eget nätverk av affiliatesajter. Med affiliatesajter menas webbplatser som endast är avsedda för att locka så mycket trafik som möjligt, för att sedan dirigera dem vidare till en onlinebutik för att köpa en viss produkt eller tjänst. Några bra exempel på olika affiliateverksamheter är till exempel lån-, telefoni- eller bredbands-jämförelsesajter. Det kan också vara t.ex rabattkoder eller listor med bonusar och erbjudanden.

En affiliate börjar ofta i liten skala men kan snabbt, utan begränsningar, växa till riktigt höga nivåer – och i många fall en passiv heltidsinkomst eller ett stort företag med flera 100-tals anställda. Några exempel på affiliateverksamheter som lyckats och på kort tid förvandlats till stora etablerade företag är t.ex Groupon, Pricerunner, Johnslots och Casino faktura. De alla 3 började med små webbplatser men omsätter idag flera 100-tals miljoner. Alla med samma affärsidé; att skapa trafik och locka människor till att köpa en extern vara eller tjänst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.