Egen VPS med WordPress och unik IP på 55 sekunder!

Det finns många anledningar till varför det är bra att installera WordPress på en egen VPS. Med en egen VPS (Virtual Private Server) har man full kontroll över sin webbplats och slipper att dela server med andra. Det är inte bara ett bra sätt till att skydda sig mot hackerintrång, det är också bra för SEO då alla VPSer kommer med en unik ip-address.

Det finns många företag som erbjuder VPS-servrar idag, bl.a många av det stora webbhotellen men även internetleverantörer och andra företag. Att komma igång med en egen VPS är superenkelt – och hos vissa leverantörer är det till och med så enkelt att en tre-åring klarar av det. DigitalOcean är en av dem:

Hur man installerar WordPress på en Digital Ocean VPS

Okey, let’s go! Det första vi behöver göra är självklart att logga in. Klicka på länken nedan för att ta emot ett erbjudande att testa gratis. Använder du länken får du 10$ i kredit som kan användas för att betala din VPS den första månaden:

OBS! Digital Ocean kräver att du loggar in en gång via SSH för att aktivera din webbplats. Om du känner dig osäker på hur man arbetar med SSH bör du istället läsa en mer avancerad guide.

http://www.digitalocean.com

create-droplet-digital-ocean#1. När du har loggat in och aktiverat ditt konto så kan du klicka på den gröna knappen ”Create Droplet”. En ”droplet” är DigitalOceans egna översättning av ”VPS”.

one-click-apps-digital-ocean#2. Välj fliken ”One-click Apps” under den första rubriken ”Choose an Image”.

select-wordpress-digital-ocean

 

#3. Välj WordPress on 14.* som du hittar i slutet av listan.

 

#4. Välj vilken storlek av server du vill ha. Erbjudandet för 10$/månad duger alldeles utmärkt för en vanlig WordPress-webbplats. Välj också vilket land och datacenter du vill att din server ska hostas. Om du har ett domännamn till din webbplats så ska du fylla i det i fältet hostname.

#5.  Fyll i övriga uppgifter om du vill och scrolla sedan ned till knappen CREATE.

creating-digital-ocean-droplet

När processen är klar så har du en ny WordPress installation med en egen unik ip-address. IP-addressen listas i tabellen över dina droplets/servrar och inloggningsuppgifterna skickas separat till din e-postadress.

creating-digital-ocean-droplet-finished

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.