3 sätt för svensk översättning av WooCommerce – WooCommerce på svenska

Enligt WooCommerce så ska en svensk översättning finnas inkluderat i den senaste versionen av WooCommerce. Jag har ändå märkt att många har problem med att aktivera den svenska översättningen och det beror ofta på att man har en gammal installation eller att något har gått fel vid hämtningen av språkfilerna. Det kan till exempel bero på att man har angett fel FTP-uppgifter eller att WooCommerce inte har skrivrättigheter till WordPress språkkatalog (/wp-content/languages).

Nedan följer 3 olika sätt som du kan använda för att aktivera svenska språkfiler för WooCommerce. Observera att samtliga kräver att din WordPress installation är på svenska.

1. Ominstallera WooCommerce

När du ominstallerar WooCommerce så får du frågan om du vill uppdatera dina språkfiler. I detta läget fungerar det ofta bättre om man använder ”Force Update” istället för Update. I mitt fall så har det aldrig fungerat med den vanliga Update-knappen. I många fall så har Force Update Translationåtgärdat översättningsproblem.

woocommerce på svenska
woocommerce på svenska

 

 

2. Manuell installation av språkfiler via FTP

Det absolut bästa sättet för att installera översättningen av WooCommerce är såklart om man gör det själv. Har du tillgång till ett FTP-konto för din webbplats så kan du manuellt ladda upp språkfilerna till din WordPress-webbplats. FS Data hostar de svenska språkfilerna för WooCoomerce med regelbunda uppdateringar. På deras sajt hittar du även en guide på hur man installerar språkfilerna med FTP. https://fsdata.se/manualer/e-handel/svensk-oversattning-av-woocommerce/

woocommerce på svenska med FTP

 

 

3. Aktivera med ett tillägg/plugin

Om du inte har tillgång till FTP-uppgifter eller om filrättigheterna krånglar på din server så kanske du ändå har tillgång till att installera plugin. Jag gjorde en fork av WooCommerce (nl), bytte ut språkfilerna mot Björn Sennbrinks svenska översättning och publicerade det under namnet WooCommerce (sv)

Ladda ner WooCommerce (sv)

3 reaktioner på ”3 sätt för svensk översättning av WooCommerce – WooCommerce på svenska”

  1. Hej Rasmus,

    Ett stort tack för att du gav mig hjälp med att få fason på språket i Woocommerce. Har suttit i flera timmar och rivit i håretm, men med dina tips fixade jag det på en halvtimme.
    Tack igen.

  2. Jag det var inte lätt att fixa! WordPress hyllas så ofta att det ska vara smidigt men själv har jag själv fått lägga mer tid på felsökning än något annat! Bara att ändra språk tog minst 1 timma.

    woocommerce installeras på det språk som din wordpress är inställd på så man måste avinstallera det helt, det räcker inte med att uppdatera eller inaktivera. När man sedan bytt språk till svenska kan man installera det från början igen. Alla data är dock sparad i mitt fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.